Tarieven & Vergoeding

De kosten voor diëtetiek wordt voor iedereen vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, dit is per verzekeringsmaatschappij en per aanvullend pakket verschillend. U kunt uw eigen polis nakijken. Via deze link ziet u het overzicht per zorgverzekeraar: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies

De diëtistenpraktijk kan aan de hand van uw BSN (Burger Service Nummer) ook voor u controleren op hoeveel uren u recht heeft.
Diëtistenpraktijk Twente heeft in 2020 met alle bekende zorgverzekeraars contracten gesloten. Dit betekent dat wij rechtstreeks via de verzekeraar declareren.

Wanneer u geen vergoeding meer van uw zorgverzekeraar ontvangt gelden onderstaande tarieven:

  • Het tarief dat gehanteerd wordt  per 01-01-2020, is € 75,- per uur. Een eerste consult neemt normaliter 60 minuten in beslag en wij rekenen 30 minuten uitwerktijd. Deze tijd hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen en wordt indien nodig aangepast. De duur van een vervolgconsult kan variëren tussen 15 tot 30 minuten directe tijd.

Wanneer een afspraak niet 24 uur van te voren is afgezegd, wordt de gereserveerde consult tijd in rekening gebracht. Voor een eerste consult brengen wij hiervoor  75% van de gereserveerde tijd in rekening.