Afvallen met een eiwitdieet – Medislank

mei 8th, 2014

Afvallen met een eiwitdieet – Medislank

Medislank, snel en verantwoord afvallen!

 

Het Medislank proteïnedieet is een dieet op basis van veel proteïnen(eiwitten), veel verse groenten, weinig koolhydraten en weinig verzadigd vet. Het Medislank proteïnedieet is een volledig programma, dat begeleiding biedt bij snel en verantwoord gewicht verliezen én gezond op gewicht blijven. De proteïneproducten kunnen daarnaast ook worden gebruikt als ondersteuning tijdens een regulier dieet, als verantwoord tussendoortje of als extra eiwitbron.

Medislank heeft het grootste assortiment van Nederland, met ruim 225 verschillende proteïneproducten. Varierend van zoet tot hartig en waaronder ook heel veel kant en klare producten. Bijvoorbeeld toast, pudding, sojanootjes, brood, wraps, wafels, pasta fusilli, pannekoeken en hartige croutons.

De proteïneproducten van Medislank worden alleen voorgeschreven en verkocht door professionals (diëtisten), dit omdat zij over een ruime wetenschappelijke en medische kennis beschikken en u hiermee de juiste begeleiding kunnen geven.

 

Onze Medislank producten zijn toegankelijk voor cliënten met een account. Indien zij inloggen hebben zij toegang tot het volledige bestelproces. Zonder account wordt het bestelproces afgesloten. Heeft u nog geen account? Neem dan contact met ons op voor verdere informatie.

 

Het Medislank dieet kost gemiddeld 13 euro per dag.

 

Het volgen van het proteïnedieet van Medislank kunt u beschouwen als het ‘resetten’ van het lichaamsgewicht. De begeleiding hierbij is  intensief. Tijdens het proces wordt veel aandacht besteed aan het blijvend veranderen van leefstijlgewoonten. Een gezond lichaamsgewicht kan met behulp van dit dieet snel worden bereikt. De praktijk leert dat door snellere resultaten de motivatie beter behouden blijft om blijvende aanpassingen door te voeren in de eetgewoonten.

 

Structurele begeleiding draagt ertoe bij dat cliënten beter gemotiveerd blijven en meer kennis en inzicht krijgen met betrekking tot hun eetgewoonten. Na het volgen van het dieet kunt u, zolang het nodig is, onder begeleiding blijven om zo te streven naar gewichtsbehoud.

 

Dit dieet is ook geschikt voor diabetes type 2-patiënten, sporters, ouderen of als extra proteïnebron.

 

Proteïneproducten

 

De proteïneproducten van Medislank zijn van hoge kwaliteit en worden vanuit België en Frankrijk geïmporteerd. De producenten van deze proteïneproducten hebben een jarenlange ervaring met de ontwikkeling hiervan. In vergelijking met zeven jaar geleden, toen het eiwitdieet in Nederland werd geïntroduceerd, zijn de smaken flink verbeterd. De meeste proteïneproducten zijn bijzonder smakelijk te noemen.

De proteïneproducten van Medislank bestaan voornamelijk uit plantaardige proteïnen, waaronder soja, alfalfa en bonen. Daarnaast bevatten ze dierlijke proteïnen, waaronder melk en eiwit. De proteïnen bezitten een optimale samenstelling van alle essentiele aminozuren. Door de hoge biologische waarde kan het lichaam de proteinen beter benutten. De proteïneproducten zorgen voor hoge verzadiging, veel meer dan vetten of koolhydraten. De eiwitproducten voldoen aan strikte kwaliteits- en veiligheidsnormen en zijn erkend door het Bureau Veritas Certification.

Met onze proteïneproducten zijn we voortdurend in ontwikkeling en het aantal smaken en producten breidt daardoor snel uit. Op dit moment kan Medislank meer dan 100 verschillende smaken leveren. Dat maakt het volgen van een proteïnedieet gevarieerd, aantrekkelijk en goed vol te houden. Dat geldt ook voor proteïneproducten die toegevoegd worden als extra eiwitbron.

Medislank heeft het grootste assortiment proteïneproducten. Keuze uit ruim 225 producten!

 

Proteïnedieet

 

Het proteïnedieet werd in de jaren 70 door Dr. Blackburn in de Verenigde Staten ontwikkeld. Tijdens onderzoeken kwam hij tot de conclusie dat een hyperproteïne kuur de spiermassa behoudt en daarnaast zorgt voor een snelle afslanking en een vermindering van het vetweefsel, zonder dat men honger of vermoeidheid ondervind.

Het proteïnedieet is in de loop der jaren uitgegroeid tot een medisch verantwoorde methode, die de opname van koolhydraten en vetten beperkt en de inname van proteïnen verhoogd. Het dieet bestaat uit hoogwaardige proteïneproducten en dagelijks tweemaal verse groenten, aangevuld met voedingssupplementen. Er zijn zes eetmomenten per dag, waarvan 4 complete proteïnemaaltijden en 2 proteïnetussendoortjes.

Daarnaast wordt bewegen ten zeerste aangeraden.

 

Medische voordelen

 

Overgewicht en obesitas zijn belangrijke risicofactoren voor ziektes van een moderne samenleving zoals zwaarlijvigheid, hypertensie, hoge cholesterol, hartziekten, jicht, teveel aan ijzer (hemochromatose) en slaap apnea om er enkele te noemen.

De effecten van het proteïnedieet kunnen vrij drastisch zijn, in positieve zin. Van de patiënten die een proteïnedieet volgen, stopt ongeveer 80 procent met bloeddrukmedicamenten of verlaagt de dosis. 70% procent stopt de cholesterol verlagende medicatie – behalve in erfelijke gevallen – en 90 tot 95% van de diabetici zijn in staat om hun diabetes medicatie volledig stop te zetten of de dosis aanzienlijk te verlagen. Het proteïnedieet is ontworpen om de insuline niveaus te controleren en de gezondheid te bevorderen. De zogenaamde scheikunde in het lichaam of in het metabolisme verandert, vandaar dat patiënten gecontroleerd worden vooraleer een proteïnedieet te starten en ook regelmatig tijdens hun behandeling. Niveaus van bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol zullen waarschijnlijk dalen en de medicatie doseringen worden aldus aangepast.