De diëtisten

Jorieke Borzek en Mieke Smit zijn als diëtist aan het werk gegaan nadat zij hun 4 jarige opleiding Voeding  en Diëtetiek in Nijmegen te hebben afgerond. Tijdens deze opleiding hebben ze beide de minor Medische- en Sportfysiologie aan de Universiteit Twente afgerond. Zij hebben voorafgaand aan de opleiding Voeding  en Diëtetiek andere studies gevolgd. Mede door deze eerdere studies hebben zij een specifieke deskundigheid in bepaalde doelgroepen.

Jorieke heeft een sociaal pedagogische vooropleiding gevolgd. Zij heeft na deze opleiding veel werkervaring opgedaan met de begeleiding van verstandelijk beperkte volwassenen en kinderen. Jorieke is zelf opgegroeid met een verstandelijk en lichamelijk beperkt gezinslid en heeft mede hierdoor veel affiniteit met deze doelgroep. Jorieke heeft als diëtist bij een zelfstandig gevestigde diëtistenpraktijk gewerkt, bij Mediant (psychiatrie) en bij de Twentse zorgcentra (gehandicaptenzorg). Jorieke is sinds 2013 kinderdiëtist en heeft in 2017 haar diploma voor de opleiding Orthomoleculaire geneeskunde behaald.

Jorieke is naast haar werk als diëtist moeder van 2 zoons van 2 en 9 jaar oud.

Mieke heeft voor haar opleiding en werk als diëtist de studie tot leraar basisonderwijs gevolgd. Ze heeft in haar eerste jaren als diëtist bij 2 zelfstandig gevestigde praktijken gewerkt. In haar werk als diëtist heeft Mieke al aan meerdere projecten speciaal voor kinderen meegewerkt, zoals het GKGK project waarbij voedingslessen op diverse basisscholen in Enschede worden gegeven en nu Cool2beFit in Hengelo. Dankzij haar vooropleiding en uitvoering van diverse projecten, heeft zij veel ervaring in het werken met kinderen. Mieke is hiernaast ook een fanatiek softbalster en is in 2011 met haar team Europees Kampioen geworden

Mieke is naast haar werk als diëtist moeder van 2  dochters van 5 en 7 jaar oud.

Evelien is in de zomer van 2017 afgestudeerd als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Inmiddels heeft ze werkervaring opgedaan in twee verschillende eerstelijns diëtistenpraktijken in Twente en sinds oktober 2017 is ze werkzaam bij Diëtistenpraktijk Twente. Daarnaast heeft ze de post- HBO opleiding sportdiëtetiek afgerond en kan zij zichzelf inmiddels ook sportdiëtist noemen.

Wat ze belangrijk vindt, is dat het voedingsadvies dat u krijgt niet moet aanvoelen als een dieet maar een leefstijl. Een gezonde leefstijl is voor iedereen anders; er is niet één voedingspatroon wat voor iedereen werkt. Ze vindt het belangrijk om een voedingsadvies op maat te geven. Daar bereik je tenslotte het meeste mee!

Jorieke en Mieke zijn sinds 1 mei 2012 samen eigenaar en de diëtisten van Diëtistenpraktijk Twente.