De diëtisten

 

Jorieke en Mieke

Jorieke Borzek en Mieke Smit zijn als diëtist aan het werk gegaan nadat zij hun 4 jarige opleiding Voeding  en Diëtetiek in Nijmegen te hebben afgerond. Tijdens deze opleiding hebben ze beide de minor Medische- en Sportfysiologie aan de Universiteit Twente afgerond. Zij hebben voorafgaand aan de opleiding Voeding  en Diëtetiek andere studies gevolgd. Mede door deze eerdere studies hebben zij een specifieke deskundigheid in bepaalde doelgroepen.

Jorieke heeft een sociaal pedagogische vooropleiding  gevolgd  en is ze hierin meerdere jaren werkzaam. Hiermee heeft zij veel werkervaring opgedaan met de begeleiding van verstandelijk beperkte volwassenen en kinderen en met psychiatrische ziektebeelden. Bovendien is zij opgegroeid met een verstandelijk en lichamelijk beperkt gezinslid en heeft hierdoor veel affiniteit met deze doelgroep. Jorieke heeft als diëtist bij een zelfstandig gevestigde diëtistenpraktijk gewerkt, bij Mediant en bij de twenste zorgcentra en werkt naast haar functie tevens nog met Licht en matig verstandelijk beperkten op een woongroep. Sinds maart 2013 is Jorieke Kinderdietist.

Jorieke heeft een zoon van 6 jaar oud.

 

Mieke heeft voor haar opleiding en werk als diëtist de studie tot leraar basisonderwijs gevolgd. Ze heeft in haar eerste jaren als diëtist bij 2 zelfstandig gevestigde praktijken gewerkt. In haar werk als diëtist heeft Mieke al aan meerdere projecten speciaal voor kinderen meegewerkt, zoals het GKGK project waarbij voedingslessen op diverse basisscholen in Enschede worden gegeven en nu Cool2beFit in Hengelo. Dankzij haar vooropleiding en uitvoering van diverse projecten, heeft zij veel ervaring in het werken met kinderen. Mieke is hiernaast ook een fanatiek softbalster en is in 2011 met haar team Europees Kampioen geworden.

Mieke is naast haar werk als dietist moeder van 2 prachtige dochters van 2 en 4 jaar oud.

 
 

Evelien is in de zomer van 2017 afgestudeerd als diëtist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Inmiddels heeft ze werkervaring opgedaan in twee verschillende eerstelijns diëtistenpraktijken in Twente en sinds oktober is ze werkzaam bij Diëtistenpraktijk Twente. Daarnaast heeft ze de post- HBO opleiding Sportdiëtetiek afgerond en kan zij zichzelf inmiddels ook sportdiëtist noemen.

Wat ze belangrijk vindt, is dat het voedingsadvies dat u krijgt niet moet aanvoelen als een dieet maar een leefstijl. Een gezonde leefstijl is voor iedereen anders; er is niet één voedingspatroon wat voor iedereen werkt. Ze vindt het belangrijk om een voedingsadvies op maat te geven. Daar bereik je tenslotte het meeste mee!

 

Jorieke en Mieke zijn sinds 1 mei 2012 samen eigenaar en de diëtisten van Diëtistenpraktijk Twente.