Tarieven & Vergoeding

De kosten voor diëtetiek wordt voor iedereen vergoed vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, dit is per verzekeringsmaatschappij en per aanvullend pakket verschillend. U kunt uw eigen polis nakijken. Via deze link ziet u het overzicht per zorgverzekeraar: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies

De diëtistenpraktijk kan aan de hand van uw BSN (Burger Service Nummer) ook voor u controleren op hoeveel uren u recht heeft.
Diëtistenpraktijk Twente heeft in 2019 met alle bekende zorgverzekeraars contracten gesloten m.u.v. de Achmea verzekeringen, hieronder vallen: Zilveren Kruis, FBTO, Avero Achmea, de Friesland zorgverzekering, Pro life, OZF en Interpolis. Indien u hierbij verzekerd bent, ontvangt u van ons de factuur en kunt u deze zelf declareren. U krijgt dan 75-80% vergoed. Bij de overige verzekeraars zal direct bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Wanneer u geen vergoeding meer van uw zorgverzekeraar ontvangt gelden onderstaande tarieven:

  • Het tarief dat gehanteerd wordt is per 01-01-20120 € 75,- per uur. De tijd die een eerste consult is normaliter duurt is 60 minuten directe en 30 minuten uitwerktijd. Deze tijd hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen en wordt naar behoefte aangepast.Een vervolgconsult kan variëren van 15 tot 30 minuten directe tijd, de indirecte tijd hangt af van de werkzaamheden rondom het consult.

 

Wanneer een afspraak niet 24 uur van te voren is afgezegd, wordt de gereserveerde consult tijd in rekening gebracht. Voor een eerste consult brengen wij hiervoor  75% van de gereserveerde tijd in rekening.